CURATED FLAVOUR

CRAFTED TO BE SHARED

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 300g ρύζι καρναρόλι
  • 100g γραβιέρα Katseno
  • 2 ξερά κρεμμύδια Ιθάκης
  • 1 μέτριο καρότο
  • 50g βούτυρο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 10g τρούφα σε 3 κλωνάρια θυμάρι
  • e Nero truffles 600g λευκό κρασί
  • 50g μανιτάρια 30ml ελαιόλαδο
  • 50g άγρια μανιτάρια
  • 50g σχοινόπρασο
  • 30g πάστα τρούφας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 10g λάδι λευκής τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καρότο, ένα κρεμμύδι, το σέλινο, νερό και τααφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά, ώστε να δημιουργήσουν ένα ζωμό λαχανικών.
Στην συνέχεια βάζουμε σ’ ένα δοχείο τα άγρια μανιτάρια, με λίγο νερό για να μουλιάσουν. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι, τα μανιτάρια portobelini και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε. Μόλις καραμελώσουν, προσθέτουμε το ρύζι, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το ρύζι μας να γυαλίσει. Έπειτα σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας κολλήσει το ρύζι. Στη συνέχεια βάζουμε και τα άγρια μανιτάρια μαζί με το νερό τους. Θα χρειαστεί περίπου 17 λεπτά συνολικό χρόνο μαγειρέματος. Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Έπειτα βάζουμε και την γραβιέρα, την οποία έχουμε προηγουμένως τρίψει.
Μόλις δέσει το ριζότο, προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού, την πάστα της τρούφας, το λάδι τρούφας και σερβίρουμε με carpaccio τρούφας πάνω από το ριζότο μας.