CURATED FLAVOUR

CRAFTED TO BE SHARED

ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΜΟΥΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 φιλέτο πάπιας Duck breast frozen
100g κατεψυγμένα μούρα Berrymark
20g μαρμελάδα μούρων με λεμόνι
20g χυμό λεμονιού
30g ζάχαρη
20g μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο BBQ Spice Seasoning

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπαγώνουμε το φιλέτο πάπιας και το μαρινάρουμε με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Έπειτα χαράζουμε την πέτσα για να ψηθεί πιο γρήγορα και ομοιόμορφα και τοποθετούμε το φιλέτο σ΄ ένα τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω. Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς καθόλου λάδι. Μόλις ξεκινήσει να αλλάζει χρώμα περιμετρικά και να γίνεται καφέ, το γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190℃  με αέρα για 7 λεπτά περίπου. Ακολούθως, βάζουμε τα μούρα και τη ζάχαρη σ’ ένα κατσαρολάκι και τα μαγειρεύουμε, για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε, βάζοντας στη βάση του πιάτου μαρμελάδα, έπειτα το φιλέτο πάπιας από πάνω και τη σάλτσα μούρων στο πλάι.