PACCHERI ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΔΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 500g ζυμαρικά Mancini paccheri
- 300g βοδινό φιλέτο Greater Omaha
- 500g ζωμό βοδινό Home Chef
- 80g μανιτάρια shiitake
- 30g άγρια μανιτάρια Παραδοσιακά προϊόντα Άνω Ποροΐων
- 30g λευκό κρασί
- 60g βούτυρο
- 80g παρμεζάνα Grana Padano
- 30g ελαιόλαδο Bio Orto
- 20g κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30g μείγμα μπαχαρικών για κρέας La Drogheria
- 20g αλάτι Murray River Salt
- 10g χαβιάρι (προαιρετικά) Sturia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα δοχείο βάζουμε τα άγρια μανιτάρια μαζί με νερό για να μαλακώσουν. Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε τα shiitake σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια. Μαρινάρουμε το κρέας με μείγμα μπαχαρικών, ελαιόλαδο και αλάτι και το θωράκιζουμε καλά από όλες της πλευρές σε τηγάνι που βράζει. Στη συνέχεια το αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα shiitake και τα τσιγαρίζουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια, χωρίς να πετάξουμε το νερό τους. Μόλις σοταριστούν, σβήνουμε με κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και λίγο από το νερό των μανιταριών. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου και στην συνέχεια προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας, τα οποία έχουμε βράσει προηγουμένως σε αλατισμένο νερό, για 13 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Τα απλώνουμε σε μια πιατέλα, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το βάζουμε από πάνω. Προαιρετικά στο τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο χαβιάρι από πάνω.
