ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 ολόκληρη γαλοπούλα Prims, σε κομμάτια
- 3kg πατάτες φρέσκες
- 2 κρεμμύδια κόκκινα
- 3 καρότα
- 3 φύλλα δάφνης
- 80g μουστάρδα με μέλι Clovis
- 100g ελαιόλαδο Bio Orto
- 60g λεβάντα Greca Botanica
- 30g θυμάρι Greca Botanica
- χυμό 3 πορτοκαλιών
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50g πιπέρι με μούρα La Drogheria
- 60g αλάτι Murray River Salt
- 60g κρασί λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαρινάρουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα, και τα στρώνουμε όλα μαζί σ’ ένα ταψί. Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ακολούθως, τοποθετούμε από πάνω και τα κομμάτια της γαλοπούλας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190℃ για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να κοκκινήσει η γαλοπούλα.
