ΠΑΠΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 πάπια ολόκληρη Krakauerland
- 5 πορτοκαλιά χυμό (τα 2 σε κομμάτια)
- 100g soya sauce Kikkoman
- 60g teriyaki Kikkoman
- 60g μπαχαρικά για πουλερικά La Drogheria
- 3 κρεμμύδια κόκκινα
- 3 καρότα
- 2 κομμάτια λεμονόχορτο
- 40g τζίντζερ φρέσκο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 40g θυμάρι Greca Botanica
- 20g αλάτι Murray River Salt
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα σόγιας, το teriyaki, τη δάφνη και το θυμάρι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράσει για 3 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια μαρινάρουμε την πάπια με το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών, και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Έπειτα προσθέτουμε από πάνω το μείγμα από την κατσαρόλα και το χυμό από τα πορτοκάλια. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 30 λέπτα. Μετά τα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε, και με ένα πινελάκι αλήφουμε την πάπια με τα υγρά της. Συνεχίζουμε το ψήσιμο (χωρίς να σκεπάσουμε), για άλλα 15 λεπτά περίπου στους 220℃ μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
