ΓΑΡΙΔΕΣ MAI-TAI ME ΣΑΛΑΤΑ WAKAME
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 πακέτο γαρίδες 16/20
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 coctail Mai-Tai
- 20g σαλάτα wakame
- 5g σουσάμι άσπρο
- 20g ελαιόλαδο με λεμόνι
- 10g μείγμα μπαχαρικών γιαψάρια
- 10g βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κελύφη σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια περνάμε σ’ ένα ξυλάκι τις γαρίδες για να μείνουν ίσιες στο ψήσιμο. Έπειτα, τις μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο λεμονιού και το μείγμα μπαχαρικών και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κελύφη όπου τα σοτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ακολούθως, βάζουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις δυναμώσει ο ζωμός μας, τον σουρώνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει μόνος του μέχρι να αρχίσει να κατεβαίνει. Μόλις κατέβει, προσθέτουμε και το έτοιμο coctail Mai-Tai και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε και το βούτυρο για να δέσει. Σ’ ένα ζεστό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα Wakame μαζί με το σουσάμι. Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα τη σαλάτα Wakame, τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες και τέλος προσθέτουμε το σως.