CURATED FLAVOUR

CRAFTED TO BE SHARED

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 1 καρέ αρνιού New Zealand French Cut
  • 15g αλάτι Murray River Salt
  • 50g ελαιόλαδο Bio Orto
  • 30g μείγμα μπαχαρικών για κρέας La Drogheria
  • 20g μουστάρδα Clovis
  • 30g κρασί λευκό
  • 70g σπαράγγια Begro
  • 70g μπρόκολο Alterra
  • 70g καλαμπόκι Begro
  • 30g μείγμα μπαχαρικών για λαχανικά La Drogheria
  • 50g βούτυρο
  • 100g ζωμό βοδινό Home Chef
  • 20g θυμάρι Greca Botanica
  • 20g δεντρολίβανο Greca Botanica
  • λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα λαχανικά και τους βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών για λαχανικά. Στη συνέχεια μαρινάρουμε το κρέας με το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών για κρέας και τη μουστάρδα. Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, σε ένα τηγάνι, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφή χρώμα, και το τοποθετούμε από πάνω από τα λαχανικά. Έπειτα, προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο για 30 λεπτά, στους 180 . Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη. Στο τηγάνι, όπου σοτάραμε προηγουμένως, βάζουμε όσο ζουμί έχει το κρέας μας, μαζί με το ζωμό βοδινό και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν και φτάσουν στη μισή ποσότητα, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε μια πιατέλα τα λαχανικά από κάτω, στη συνέχεια το κρέας και τέλος τη σάλτσα από πάνω.