CURATED FLAVOUR

CRAFTED TO BE SHARED

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 220g σολομό φιλέτο
  • 100g σαλάτα wakame Epic
  • 40g φασόλια edamame Epic
  • 40g καλαμπόκι Βegro
  • 40g σπαράγγια Begro
  • 50g ponzu Kikkoman
  • 100g teriyaki Kikkoman
  • 50g ψωμί
  • 10g σουσάμι
  • 20g θυμάρι Greca Botanica
  • 30g μαϊντανό
  • 30g κόλιανδρο φρέσκο
  • 20g λαδί chilly Yiayia and Friends
  • 20g ελαιόλαδο Bio Orto
  • 20g αλάτι Murray River Salt
  • 10g πιπέρι pepe lomone rosa La drogheria
  • 20g ξύσμα από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το ψωμί σε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο για 8 λεπτά στους 190 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολάκι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το ξύσμα του λεμονιού, το σουσάμι, το θυμάρι, το αρωματικό λάδι με τσίλι και τέλος προσθέτουμε το ψωμί αφού έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μίξερ και τα μπλεντάρουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα, και ύστερα το αφήνουμε στη άκρη. Στην συνέχεια μαρινάρουμε τον σολομό με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα λαχανικά. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ταψί τα λαχανικά, το σολομό από πάνω και τα ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά, στους 200°C. Τέλος μόλις τελειώσουν τα 8 λεπτά αφαιρούμε το σολομό και προσθέτουμε το ponzu και το teriyaki στο ταψί, καθώς επίσης και το μείγμα με το ψωμί πάνω από το σολομό και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.