CURATED FLAVOUR

CRAFTED TO BE SHARED

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΟΥΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 300ml κρέμα γάλακτος Virgilio
  • 150ml γάλα
  • 5g βανίλια σε σκόνη
  • 350g ζάχαρη
  • 20g ζελατίνη
  • 200g κατεψυγμένα μούρα Βerrymark
  • 5g χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μούρα και το λεμόνι μαζί με 200g ζάχαρη και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις κοχλάσουν προσθέτουμε τη ζελατίνη και βράζουμε το μείγμα για ακόμη 1 λεπτό. Τοποθετούμε έπειτα σε δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες. Μόλις παγώσει η πανακότα προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι με τα μούρα και σερβίρουμε.