RIBEYE ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 300g ribeye
- BBQ spice mix για steak
- αλάτι χοντρό
- 30g ελαιόλαδο
- 60g διάφορα πιπέρια
- θυμάρι φρέσκο
- 50g κρασί κόκκινο
- 100g ζωμό βοδινό
- 60g βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαρινάρουμε το κρέας με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αλάτι και στην συνέχεια το ψήνουμε στην σχάρα. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε λίγο λάδι, το θυμάρι και τους κόκους απο τα διάφορα πιπέρια και τα σοτάρουμε καλά. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό του βοδινού και το αφήνουμε να βράσει καλά για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα μας.