ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ
INGREDIENTS:
- 1kg χοιρινά μάγουλα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 μέτριο καρότο
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 50g μείγμα μπαχαρικών για
- κρέας (BBQ spice seasoning)
- 100ml κόκκινο κρασί
- 40g αλεύρι για όλες τις
- χρήσεις
- 2 φύλλα δάφνης
- 20g πάστα τομάτας
- 50ml ελαιόλαδο
- 10g αλάτι
- νερό (όσο χρειαστεί)
INSTRUCTIONS:
Καθαρίζουμε τα μάγουλα από το περιττό λίπος, τα μαρινάρουμε με το μείγμα μπαχαρικών, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και θωρακίζουμε τα μάγουλα καλά απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Έπειτα κόβουμε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε και για το κρέας. Ακολούθως, προσθέτουμε το αλεύρι και την πάστα τομάτας, ανακατεύοντας καλά για να βγάλει η πάστα τα αρώματά της. Μετά προσθέτουμε και τα μάγουλα, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και τα αφήνουμε να ψηθούν. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει, τα φύλλα δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 2 με 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα μάγουλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό για να βοηθήσουμε το μαγείρεμά τους. Μόλις ψηθούν τα μάγουλα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ό,τι υλικά έχουν απομείνει μαζί με το ζωμό τα μπλεντάρουμε όλα μαζί και τα σουρώνουμε. Έτσι δημιουργούμε μια εύγευστη σάλτσα.